Szolgáltatásaink

Széleskörű professzionális szolgáltatást kínálunk az Ön igényeinek megfelelően.

Klíma telepítés

Telepítés, tisztítás, javítás

DEKLIMA SZERVIZ KFT.

Tevékenységünk fő profilja hűtés- és klímatechnika értékesítés, valamint szerviz. Lakossági és ipari hűtés- és klímatechnikai berendezések, folyadékhűtők, hőszivattyúk telepítése, üzembe helyezése, karbantartása és üzemeltetése. Ehhez minden igényt kielégítő felszerelt szervizautókkal, szakképzett, kék kártyával rendelkező szerelőcsapatokkal, lakossági és ipari szegmensben szerzett tapasztalattal, felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Lakossági klímaberendezések telepítése

Klíma telepítés

Az oldalfali klímaberendezések Magyarország számos otthonában általánossá váltak. Komfortot biztosítanak egész nap, és jelentősen elősegítik a pihetető alvást is a nyári forró napokon. Az általunk telepített légkondicionáló berendezések rendkívül energiatakarékosak és kiemelkedően csendesek. Az általunk telepített klímák energiahatékonysági besorolása kivételes, a legtöbb Nálunk kapható klímaberendezés „A ++” besorolású.

Ha a légkondicionálókat elsődleges fűtési forrásként használja, jelentős megtakarítást érhet el a hagyományos radiátoros fűtés használatával szemben. Az otthoni légkondicionálók kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni. Fontos a szobák száma, méretei, elrendezése és esztétikája, valamint a költségvonzata. Az általunk forgalmazott márkák keményen dolgoztak azon modellek és rendszerek széles skálájának létrehozásán, amelyek esztétikusan néznek ki az otthonban, és gyakorlatilag láthatatlannak tűnhetnek egy helyiségben.

Ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk Debrecen és vonzáskörzetében, függetlenül attól, hogy mekkora a munkáról legyen szó. Minden felmérést tapasztalt szakemberünk végezi. 

Klímák telepítése irodákba

Klíma telepítés

Az irodák nyáron hűvösen és télen melegen tartása ideális módja annak, hogy motivált maradjon a csapat, és lenyűgözzék a látogatókat is. Nincs annál rosszabb, mint bemenni egy forró és „izzadt” irodába!

Számos tényezőt kell figyelembe venni a légkondicionálók irodába történő telepítésekor. Létfontosságú egy olyan megoldás megtervezése, amely biztosítja az egyenletes légáramlást minden helyiségben. A kevésbé tapasztalt telepítők gyakran nem veszik figyelembe az iroda formáját és elrendezését, ami azt eredményezi, hogy a munkaterület egyes részei sokkal nagyobb légáramlatot kapnak, mint mások. Nem ritka, hogy egy fél iroda túl hideg, míg a másik fele túl meleg egy rosszul megtervezett rendszerrel, ez sok „irodai hőmérsékleti nézeteltérést” (OTD) okozhat. Szakembereink tudják, hogy minden iroda különbözik, és mi mindig gondoskodunk arról, hogy a klíma rendszert pontosan az Ön igényeinek megfelelően tervezzük és telepítsük, garantálva, hogy minden dolgozó és látogató jól érezze magát.

Klímák telepítése szervertermekbe

Klíma telepítés

A számítógép-kiszolgáló helyiségek szinte minden cég vagy szervezet szívévé váltak. Kiemelkedő gondot jelent annak biztosítása, hogy a számítógépes hardver optimális üzemállapotban működjön annak biztosítása érdekében, hogy a szerverek ne melegedjenek túlságosan lelassulva, leállva, vagy súlyos esetekben teljes összeomlást okozva.

Ha ennél valamivel többet fizetünk a legjobb minőségű légkondicionáló berendezésekért ebben a létfontosságú helyiségben, az sokkal költséghatékonyabb lehet, mint egy lakossági felhasználásra való klíma telepítése, ahol a meghibásodás kockázata sokkal nagyobb.

Akár egyetlen szervert, vagy akár egy teljes szervertermet  próbál hűteni, a DEKLIMA Szerviz Kft. rendelkezik azzal a szakértelemmel, hogy egész évben biztosítva legyen a szerverei hűtése. Amikor klímaberendezést ajánlunk egy szerver helyiségbe, a szakemberünk megkérdezik Önt a helyiség jövőbeli terveiről (pl. Ha bővíteni kívánja rendszereit), hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő teljesítményű klímát ajánljuk, ügyelve az esetleges további hőterhelésre.

Ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk Debrecen és vonzáskörzetében, függetlenül a munka méretétől. Valamennyi felmérést tapasztalt szakembereink végzik, akik a legnehezebb szervertermi telepítésekkel is képesek megbirkózni.

Mi tartozik a klímatelepítésbe?

  1. Kültéri és beltéri egység elhelyezése
  2. Bel- és kültéri egység kalorikus összecsövezését (alapszerelés 3 méter)
  3. A kültéri egységet tartó konzol elhelyezése
  4. Nitrogénes nyomáspróba, rendszer vákuumolás
  5. Berendezés beüzemelése
  6. Munkaterület takarítása
  7. Működésének bemutatása

Miért van szükség a klímaberendezések karbantartására?

A nyári hőségben hűtésre, vagy éppen a nagy téli hidegben fűtésre használt klímaberendezések működésük során sokszor igen nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezért fontos azok rendszeres karbantartása.

A csak hűtésre használt klímák esetében évente legalább egyszeri, hűtésre és fűtésre használt berendezések esetében pedig évente legalább kétszeri karbantartás ajánlott.

A még garanciális berendezések vonatkozásában pedig a karbantartások elvégzése a jótállás egyik feltétele, elmulasztása annak elvesztését vonja maga után.

A klímakarbantartás szükségességét három fő szempont követeli meg, mégpedig: a klímaberendezést használó emberek egészségének megőrzése, a klíma által felhasznált energia mennyiségének csökkentése, valamint a légkondicionáló élettartamának növelése.

Egészségmegőrzés

A klímaberendezést használó emberek egészségének megőrzése igen fontos feladat, ugyanis a nem megfelelően karbantartott készülék komoly betegség kialakulását teheti lehetővé. A klímaberendezés használata közben a beltéri egység hőcserélője a folyamatos páralecsapódás miatt állandóan nedves, s ez lehetőséget biztosít baktériumok, vírusok és gombák elszaporodásának.

Ezek egyrészt képesek bűzt árasztani, másrészt pedig légúti megbetegedést okozhatnak. Bizonyára Ön is sokat hallott már a klímaberendezésekkel igen gyakran összefüggésbe hozott Legionella baktérium által okozott megbetegedésről.

Energiahatékonyság

A nem megfelelően karbantartott klímaberendezés jóval több energiát fogyaszt, mint azt kellene. Ennek egyik oka a hőátadó felületek elkoszolódása lehet. Egy idő után a klímaberendezés szűrőjét a por és szösz teljesen beborítja. Mi következik ebből? Nem tud rajta megfelelő mennyiségű levegő áramolni, mely következtében pedig csökken a berendezés teljesítménye és nő az áramfogyasztása.

Ugyanez elmondható a kültéri egységre is azzal a különbséggel, hogy annak hőcserélőjén a levegő szűrés nélkül halad keresztül, ezért az azon átáramló szennyeződés a lamellák közti rész teljes dugulását idézheti elő.

Komoly veszélyt jelentenek ebből a szempontból a berendezés közelében elhelyezkedő nyárfák, melyek virágai rövid idő alatt képesek az egész hőcserélő felületén megtapadni, mintegy paplanszerűen rátapadni a felületre, így megakadályozva az üzemszerű működéshez szükséges mennyiségű levegő szabad áramlását a kültéri egység hőcserélőjén keresztül. A kültéri egység tisztán tartása tehát ugyanolyan fontos feladat, mint a beltéri egységé.

Élettartam meghosszabbítása

A klímakarbantartás nemcsak fertőtlenítésből és takarításból áll. A klíma élettartamának növelése is fontos célja a karbantartási munka elvégzésének. A fentieken túl a megfelelő hűtőközegtöltet ellenőrzése kiemelt dolog, ugyanis a kellő gáztöltet elengedhetetlen feltétele a klíma megfelelő működésének. A gázhiány nemcsak a berendezés hatásfokának csökkenését idézi elő, de jobban terhelődik annak kompresszora. Ennek következtében csökken élettartama és a szükségesnél több áramot fogyaszt a készülék.

Célszerű a légkondicionáló karbantartását még a szezon beköszönte előtt szakemberrel elvégeztetni.

Bízza szakemberre a karbantartási feladatokat, keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén!

Hőszivattyú telepítés

Levegő-víz hőszivattyúk

DEKLIMA Szerviz Kft.

Tevékenységünk fő profilja hűtés- és klímatechnika értékesítés, valamint szerviz. Lakossági és ipari hűtés- és klímatechnikai berendezések, folyadékhűtők, hőszivattyúk telepítése, üzembe helyezése, karbantartása és üzemeltetése. Ehhez minden igényt kielégítő felszerelt szervizautókkal, szakképzett, kék kártyával rendelkező szerelőcsapatokkal, lakossági és ipari szegmensben szerzett tapasztalattal, felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Hőszivattyú telepítés

A levegő-víz hőszivattyúk a külső levegőből nyerik a hőt, és egy vizes rendszerbe továbbítják. A keletkezett hő felhasználható helyiség fűtésére vagy a ház melegvíz (HMV) előállíítására, vagy akár a nyári hűtésre is. A levegő-víz hőszivattyúk a piac leghatékonyabb hőszivattyúi közé tartoznak. Ez a típusú hőszivattyú mérsékelt éghajlaton működik a legjobban. A levegő-víz hőszivattyú hatékonysága a legoptimálisabb 7 ° C-on. A levegő-víz hőszivattyú működési elveit szem előtt tartva a hőmérséklet csökkenése befolyásolja az üzemi hatékonyságot. Léteznek már olyan levegő-víz hőszivattyú is, amelyek képesek fedezni a fűtéasi igényeket akár -20 ° C alatti külső hőmérséklet mellett is. A megfelelő hőszivattyú kiválasztása a ház igényeitől függ.  Az összes beépített hőszivattyú közül a levegő-víz hőszivattyúk a legnépszerűbbek. Ezen hőszivattyúk előnyeit és hátrányait figyelembe véve ezek még mindig hatékonyabbak, mint egy régi gáz- vagy fatüzelésű fűtési rendszer.

Amennyiben hőszivattyú telepítését tervezi, keressen Minket és szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

Levegő minőség

A levegő minősége egyszerűen azért fontos, mert nem tudjuk elkerülni a körülöttünk lévő levegő belélegzését. Az átlagos felnőtt körülbelül 20 köbmétert, vagyis napi 20 000 liter levegőt szív be. Otthonának biztonságos és megnyugtató helynek kell lennie, nem pedig potenciális betegségforrásnak. Időnk akár 90% -át is bent töltjük, és a rossz beltéri levegőminőség (IAQ) otthon valódi problémát jelenthet mind az új, mind az régebbi otthonokban. Ezekben az épületekben gyakran por-, penész- és nedvességproblémák jelentkeznek, amelyek betegségeket okozhatnak, vagy súlyosbíthatják a légzőszervi megbetegedéseket és allergiákat.

Légtechnikai rendszerek kiépítése

Az DEKLIMA Szerviz Kft.-nél segíthetünk otthona kényelmes és egészséges megőrzésében. Szakértők vagyunk a magas beltéri levegőminőség fenntartásában. A csúcskategóriás szellőzőrendszerek telepítésétől kezdve a meglévő rendszer helyreállításáig és optimalizálásáig minden levegőminőségi igényt kielégíthetünk. Képzett szakembereink ismerik az otthonok és a vállalkozások hűtési és légtechnikai rendszereinek csínját-bínját. 

Cégünk vállalja ipari elszívás, lakossági hővisszanyerős szellőztető rendszerek, illetve komplett légkezelő rendszerek kiépítését.

home-ventilation-system-HRV-uk